Programul de mentorat A.C.E.

Programul de mentorat A.C.E. – Action-Connection-Encouragement se adreseaza profesionistilor din domeniul social oferindu-le oportunitatea cresterii personale si profesionale, atat de necesara imbunatatirii serviciilor pentru recuperarea supravietuitorilor violentei.

In cadrul programului A.C.E., asistentii sociali care lucreaza in servicii sociale pentru persoanele afectate de violenta sau care doresc o schimbare in cariera lor vor beneficia de cursuri acreditate de Colegiul National al Asistentilor Sociali din Romania. Mentoratul va contribui la dezvoltarea lor profesionala si personala, cresterea nivelului de implicare si a sigurantei cu care intervin in cazuri, schimb de experienta si dezvoltarea unei retele in care se vor sustine reciproc. Violenta sexuala si de gen ca problema mondiala si impactul ei asupra solicitantilor de azil este tema centrala a programul de formare din anul 2020, plecand de la necesitatea unor servicii de calitate si a unor profesionisti pregatiti sa intervina adecvat in scopul recuperarii acestora, in acord cu nevoile specifice ale supravietuitorilor.

Programul de mentorat se adreseaza in egala masura si studentilor la facultatile de asistenta sociala, ca raspuns la nevoia acestora de a se implica activ si de a invata, experimenta si aplica.
Expertii Fundatiei Sensiblu vor oferi suport studentilor pentru intelegerea la nivel macro a nevoilor sociale, dificultatilor pe care le intampina profesionistii, complexitatea cazurilor, functionarea sistemului de servicii, cresterea interesului si constientizarea rolului asistentului social, precum si a importantei contributiei personale in dezvoltarea serviciilor sociale, esentiale intr-o societate in care drepturile omului conteaza.

Studentii vor fi inclusi intr-un program de practica, in care vor avea oportunitatea de a fi indrumati de experti din Fundatia Sensiblu. Astfel, viitorii asistenti sociali vor invata un model de interventie, aplicat si testat de multi ani de echipa fundatiei. De asemenea, in programul de mentorat, studentii vor beneficia si de indrumare pentru realizarea lucrarii de licenta si de workshop-uri pe tema violentei sexuale si de gen, gazduite atat de Fundatia Sensiblu, dar si de Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucuresti.

Brosura programului